VIIMA OG RENHOLD

Viima - intelligent rengjøring

Ability er de eneste i Norge som bruker forskningsbaserte renholdsmetoder utviklet av det danske selskapet Viima. Dette er de mest gunstige for helse, miljø og sikkerhet, både for våre kunder og deres bygg, våre servicemedarbeidere og miljøet rundt oss. Viima er tildelt miljøprisen til EU for sin renholdsteknologi.

Komposittfiber gir bedre inneklima

Viima mopp og klut består ikke av mikrofiber, men av komposittfiber. Dette gir den ultra-tynne fiber som på en helt annen måte sikrer tiltrekking av støvpartikler med statisk elektrisitet ved tørr metode og en mye mer effektiv oppsugingsevne med kapillære krefter ved våt/fuktet metode. Reduksjon av støvmengden i inneluften og mindre bruk av kjemikalier gir en vesentlig forbedring i inneklima. 

Dagens tradisjonelle rengjøringsmetoder fungerer via en kjemisk kobling, mens Viima sin nyvinning er basert på en mekanisk kobling. Dette betyr at man i tillegg til bruk av komposittfiber kan sikre enda mindre bruk av rengjøringsmidler i renholdet samt utslipp til nærmiljø, samtidig som overflatene blir renere enn ved dagens tradisjonelle rengjøringsmetoder. 

Viima sine kluter og mopper fører til

  • 90 % reduksjon i bruk av kjemi
  • 72 % reduksjon i CO2-utslipp
  • 70 % reduksjon i bruk av vann

Komposittfiber fjerner alle bakterier

Viima sine tester viser at deres komposittfibermopper er mye mer effektive for fjerning av støv og smuss, både ved tørre og fuktige metoder, enn mikrofibermopper. Rengjøring med Viima-moppen er i tillegg 41 % mer effektiv ved tørr metode enn tradisjonell mikrofiber-mopp i sitt optimale arbeidsområde som fuktet. Rengjøring med Viima-mopp i fuktet tilstand er 85 % mer effektiv enn mikrofiber i fuktet tilstand. 

Viima-moppen reduserer mengden smittsomme stafylokokker fra omlag to milliarder til null uten bruk av kjemikalier. Det vil si at det ikke kan forekomme noen form for kryssende smitteveier ved bruk av Viima-moppen. Den fjerner med andre ord alle bakterier.

Dette gjør blant annet at Viima dokumenterer en rengjøringseffekt som overstiger kravet til desinfeksjon med kun rent vann i henhold til de nye og strenge Hygieneforskrifter i Danmark. De samme forskriftene vil ifølge Helsedirektoratet også bli innført i Norge i løpet av få år. Test av tre ulike typer kluter som i dag benyttes til rengjøring viser at det er et betydelig antall bakterier i vanlige bomulls- og mikrofiberkluter under rengjøring, mens det for Viima er tilnærmet null. Per definisjon snakker vi om at komposittfiberklutene fra Viima setter en ny standard i bransjen ved å desinfisere alle overflater, uten bruk av kjemi!

Bedre arbeidsmiljø

Vår erfaring er at bruk av Viima-teknologien gir et bedre arbeids- og innemiljø og sikrer i tillegg et lavere sykefravær, ikke bare for våre egne medarbeidere.

Reduksjonen av bruk av kjemikalier hindrer i tillegg hudirritasjoner og eventuelle allergiske reaksjoner på annen måte via kjemikalier. Vi ser også at moppen har en langt mindre friksjon, noe som gir lavere arbeidsbelastning på armer og skuldre hos våre ansatte. Ved at både moppeskaft og rengjøringsvogn er ergonomisk optimalt og tilpasset bruken av enda mindre vann og ingen kjemikalier, gir dette også færre tunge løft og mindre ulempe med å bøye seg for å skifte mopp eller vri kluten.

Det er foretatt målinger og kundeanalyser hos Viima som viser inntil 35 % redusert arbeidsbelastning ved bruk av Viima-moppen kontra tidligere mopper og metoder.

Les mer om våre renholdstjenester

Aktuelt

Grundig fasadevask - Ability FM
NYHETER

Grundig fasadevask

Vi kan tilby grundig fasadevask til bedrifter og borettslag. Eller kanskje dere bare trenger en utvendig vindusvask?

Rent og trivelig borettslag? - Ability FM
NYHETER

Rent og trivelig borettslag?

Et rent borettslag er et trivelig borettslag. La oss ta oss av både det daglige og periodiske renholdet av borettslaget eller sameiet.

Bærekraftsrapport 2022 - Ability FM
NYHETER

Bærekraftsrapport 2022

VI har nå ferdigstilt og publisert Ability sin Bærekraftsrapport 2022. Vår tilnærming til bærekraft er i stadig utvikling. Vi skal jobbe på en bærekraftig og ansvarlig måte, og FNs bærekraftsmål gir føringer for vår tilnærming og vårt arbeid.

Effektiv flatevask innen- og utendørs; garasje, uteplass og lagerbygg - Ability FM
NYHETER

Effektiv flatevask innen- og utendørs; garasje, uteplass og lagerbygg

Etter en vinter med mye skitt, sand og salt anbefaler vi å vaske både innen- og utendørs med skånsom og effektiv flatevasker; garasje, uteplass og lagerbygg m.m. Vi har noe ledig kapasitet i Bergen.

På tide med en vårrengjøring? - Ability FM
NYHETER

På tide med en vårrengjøring?

Ability har ledig kapasitet og kan tilby vårrengjøring til bedrifter og borettslag. Vi har det rette utstyret og tilpasser vårrengjøringen til ditt behov.

Gulvbehandling – et tillegg til daglig renhold - Ability FM
NYHETER

Gulvbehandling – et tillegg til daglig renhold

Gulvbehandling er en viktig del av det totale renholdet. Riktig behandling vil ikke bare forlenge gulvets levetid men også letteregjøre det daglige renholdet.

Vindusvask: Innvendig eller utvendig? - Ability FM
NYHETER

Vindusvask: Innvendig eller utvendig?

Vi i Ability kan tilby både innvendig og utvendig vindusvask til bedrifter og borettslag. Eller kanskje dere trenger en full fasadevask?

På tide med smittevernrenhold? - Ability FM
NYHETER

På tide med smittevernrenhold?

Influensa og norovirus er her, antallet koronasmittede stiger og RS-infeksjonene øker. Vi anbefaler smittevernrenhold både som et forebyggende tiltak og etter et sykdomsutbrudd på arbeidsplassen.

Grundig nedvask? - Ability FM
NYHETER

Grundig nedvask?

Ability har ledig kapasitet og kan tilby periodisk renhold til bedrifter og borettslag. Vi har det rette utstyret og kan utføre grundig nedvask.

Julebuffet i Stavanger/Sandnes - Ability FM
NYHETER

Julebuffet i Stavanger/Sandnes

Ability Food har eget produksjonslokale og kan tilby julebuffet i Stavanger og Sandnes. Inviter dine ansatte til en uformell julesamling på jobben!

Vi hjelper deg med dine tette takrenner - Ability FM
NYHETER

Vi hjelper deg med dine tette takrenner

Unngå tette takrenner og de problemene det fører med seg. Ability har utstyr og kan hjelpe deg! Ta kontakt i dag for et tilbud på rens av takrenner.

Kjøttfri* måned i oktober og november - Ability FM
NYHETER

Kjøttfri* måned i oktober og november

Kantinene i Ability Food ønsker å vise kantinegjestene at en kjøttfri lunsj kan være minst like god å spise, og enda bedre for miljøet.

Ability FM Vest og Ability Management flytter - Ability FM
NYHETER

Ability FM Vest og Ability Management flytter

31. oktober flytter Ability FM Vest og Ability Management fra Damsgårdsveien 131 til Damsgårdsveien 165 i nyoppussede flotte lokaler.

Vi hjelper deg med det du trenger; også rekvisita - Ability FM
NYHETER

Vi hjelper deg med det du trenger; også rekvisita

Ability kan ivareta flere av dine behov, slik at du slipper å forholde deg til flere leverandører. Vi kan levere både rekvisita og forbruksartikler.

Brøyting: Ledig kapasitet i Bergen - Ability FM
NYHETER

Brøyting: Ledig kapasitet i Bergen

Ability FM Vest har ledig kapasitet og kan tilby brøyting og salting for bedrifter og borettslag i Bergen.

Helt rent med 80% mindre vann! - Ability FM
NYHETER

Helt rent med 80% mindre vann!

Ability bruker forskningsbaserte renholdsmetoder som i tillegg til å kutte vannforbruket med 80%, også reduserer bruken av kjemikalier med hele 90%.