KANTINETJENESTE - ABILITY FOOD

Velkommen til bords

Ability driver omtrent 80 forskjellige kantiner i de 4 største byene i Norge. Noen kantiner er store med over 500 daglige gjester og varmmatsservering, noen buffeter, noen enkle kaldmatskantiner og andre igjen er såkalte hybrid-kantiner hvor vi kombinerer daglig renhold med fremsetting av mat til rundt 20 bespisende.

Vi kan Stavanger-området også tilby catering og lunsj-levering.

Med Ability Food på laget får du ikke bare en kantineløsning, men en egen driftsleder og prosjektadministrasjon i ryggen som kan følge opp og tilpasse kantinen til deres behov.

Folk i fokus

Vi er stolte av våre løsningsorienterte og entusiastiske medarbeidere som leverer gode smaksopplevelser hver dag til sine gjester.

Selv om våre medarbeidere er kunnskapsrike, så har vi kontinuerlig fokus på kompetanseheving. Derfor tilbyr vi interne kurs i vår egen opplæringsportal Ability Academy. I tillegg har vi samlinger med både faglig og sosialt innhold. At vi er en godkjent lærebedrift innen kokkefaget sikrer god kompetanseheving internt og muligheten for ufaglærte å ta fagbrev. Vi forsikrer oss om at relevant kompetanse og opplæring er gitt før kontraktsinngåelse for at alle på en trygg og riktig måte skal kunne gjennomføre sine respektive arbeidsoppgaver.

Vår filosofi

Hva vi velger å spise, er viktig – ikke bare for den enkelte og dens kropp, men også for kloden vår. Gode matvalg er bærekraftige både for oss mennesker, vår planet og lønnsomt rent økonomisk. I Ability mener vi at sunn og rett mat gir verdi og fordelaktige konsekvenser. Med en god lunsj blir arbeidsdagen bedre, motivasjonen og mestringsfølelsen stiger samt (forhåpentligvis) økt lønnsomhet for våre oppdragsgivere. 

Bærekraftig lunsj full av matlyst

Ability Food tilbyr matretter laget med kjærlighet og omsorg for både smaksløkene og miljøet. Proteinrike belgfrukter, kortreiste og friske grønnsaker samt fersk fisk og kjøtt er råvarer Abilitys kokker benytter for å tilby dere et bredt spekter av mettende og velsmakende lunsjretter. I tillegg til å være bærekraftige er våre retter også laget med tanke på å gi deg en skikkelig matlyst. Ferske og friske retter, sprø salater med fargerike toppings, fyldige wraps med smakfulle dressinger og mye mer håper vi vekker smaksløkene.

– Vi tror på å kombinere sunnhet og smak uten å gå på kompromiss med noe, sier konseptansvarlig for kantine Andreas Lokøy.

Ability jobber kontinuerlig med å tilby et godt og sunt utvalg av produkter og menyer i kantinene våre. For å synliggjøre hvor viktig dette er for oss har Ability signert Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold (initiert av Helse og omsorgsdepartementet), hvor våre innsatsområder er reduksjon av mettet fett, samt økt bruk av grove kornprodukter, grønnsaker, frukt og bær. Vi vil være med i dugnaden om å vri det norske kostholdet i en bedre retning.

Hva bærekraftig lunsjpause med matlyst er?

En bærekraftig lunsjpause full av matlyst handler om å ta gode valg som legger til rette for en sunnere dag for oss selv og miljøet vi lever i. Det starter med å velge de riktige ingrediensene. Vi går for kortreiste råvarer, sesongbaserte og lokale produkter så langt det er mulig og når det er mulig, for å redusere transportutslipp og støtte lokale bønder. Videre reduserer vi bruk av rødt kjøtt og mettet fett. Når vi planlegger lunsjrettene fokuserer vi på å lage friske og fristende retter fulle av næringsrike ingredienser som gir deg den energien du trenger for resten av dagen.

Sunn og grønn meny

– Maten skal være fristende, smake godt og bidra til god helse. Den skal være sunn for både kropp og klode.

Vi baserer vårt mattilbud på oppdatert kunnskap og kostholds-anbefalinger fra både Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Ability har signert intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. 

Les hva NHO skriver om Ability og intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. 

Ability ønsker å øke mengden grønnsaker, belgvekster, korn, frukt og bær i sine retter. Tilsvarende vil mengden med mettet fett (særlig rødt kjøtt) reduseres. Fristende gode retter med belgfrukt beviser at det finnes det mye god smak, konsistens og ikke minst næring, samtidig som det er bærekraftig.

– Gjennom vår kantinevirksomhet kan vi legge til rette for at våre gjester får sunnere alternativer å velge mellom.

Maten i Abilitys kantiner skal selvfølgelig smake godt. De fem smakene søtt, bittert, surt, salt og umami må balanseres på en god måte. For å favne om alle må kokkene variere både smaksbildet og tilbudet i kantinen gjennom uken. For både varmmat og kaldmat vektlegges variasjon når det gjelder råvarer, smak og tilbereding, at maten følger sesongen, og at maten skal oppleves spennende med utgangspunkt i kulturelt opphav og tradisjoner. Videre gis våre kokker også frihet til å være kreativ, og til å videreutvikle smaker og retter i tråd med gjestenes innspill gjennom et tilpasset online kundetilfredshetssystem

Kjøttfri* måned

Hva vi velger å spise, er viktig – ikke bare for den enkelte og dens kropp, men også for kloden vår. Gode matvalg er bærekraftige både for oss mennesker, vår planet og lønnsomt rent økonomisk.

Kantinene i Ability Food ønsker å vise kantinegjestene at en kjøttfri lunsj kan være minst like god å spise, og enda bedre for miljøet.

Les mer om kjøttfri* måned.

Eget produksjonskjøkken på Forus

På Forus har Ability Food et nytt stort produksjonskjøkken på hele 700m2. Her har vi en stor gjeng med kokker som lager mat og de sender ut omtrentlig 600 porsjoner til lunsj hver dag mandag til fredag, men vi har enda større kapasitet. Ta gjerne kontakt om du ønsker catering eller lunsjlevering i Stavanger-området.

Hva trenger dere?

Ta kontakt med oss i dag for å starte en samtale om hvordan vi kan skape den optimale kantineopplevelsen for din bedrift! Vi sender gjerne et tilbud med mer utfyllende informasjon om KuttMatsvinn, våre leverandører, våre tanker om emballasje, teknologi og betalingsløsninger, vår egenutviklede app for møtematbestilling, gjesteundersøkelser, kvalitetskontroller og KPI’er. Vi kan tilby fullservice kantiner, selvbetjeningsløsninger, hybridløsninger med kombinert renhold og fremsetting av mat, tilkjøring av mat m.m. 

Send oss et par ord om hva dere ønsker – så tar vi kontakt med et uforpliktende tilbud.

Vi tilbyr blant annet:

Kantinetjenester

Frokostservering

Overtidsmat

Lunsjservering

Kaffebar

Trust shop

Catering og selskapsmat

Kaffemaskiner

Møtemat

Fruktlevering

Urtehage

Kiosk

Ability Food

Ønsker du lunsj levert i Stavanger-området?

BÆREKRAFT

Les mer om hvordan vi jobber med bærekraft